Последната разработка, която ТОНЕГАН реализира за свой клиент управлява процесите при производството на месо от живи животни.
Модул “Производство на месо” допълва и разширява възможностите на ТОНЕГАН ERP. Той oбхваща целия технологичен процес от доставка на животни за клане, производството на месо и месни продукти и тяхната търговска реализация.
Чрез модул “Производство на месо” се следят и управляват следните процеси:
- Доставка на животни
- Клане – отчитат се закланите животни (като бройки и килограми), заприхождават се глави, ливъри, крака и др. Директна връзка с кантари. Изчисляване на рандеман.
- Транжиране – влагане на трупове за транжиране (килограми и бройки), Директна връзка с кантар за отчитане на теглото. Произведени продукти от транжирането – отчитане на теглото през кантари. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Вторичен разпад – отчитане на вложеното месо за вторичен разпад и заприхождаване на произведените продукти. Замерване през кантари. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Трансформация – възможност за трансформиране на няколко продукта в един. Отчитане на вложеното месо и произведения продукт Замерване през кантари. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Производство на субпродукти – отчитане на вложените глави и ливъри, заприхождаване на субрподуктите, замерени на кантар. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Пакетиране на месо – отчита се вложеното месо и произведените пакети. Замерване през кантари. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Производство на колбаси –отчита се вложеното месо и суровини и се заприхождават произведените колбаси. Замерване през кантари. Автоматично етикиране на готовия продукт.
- Експедиция на заявките за продажба. Замерване през кантари. Следене на разлики по стокови разписки – фири.
- Изчисляване на фири на трупове и на меса
За повече информация относно модулът и възможностите му се свържете с нас.
Няма коментари